Роботу Авдіївського коксохімічного заводу зупинено через обрив ЛЕП

08.12.2016, 13:39

Авдіївський коксохімічний завод (АКХ), найбільше коксохімічне підприємство в Європі, яке входить до групи «Метінвест», після обстрілів лінії розмежування на Донбасі був відключений від електроенергії в результаті обриву лінії електропередач (ЛЕП) і зупинив роботу.

«Ситуація на 11:35 четверга, 8 грудня: Повна зупинка коксохімічного заводу і електро/теплогенерації. До цього часу немає дозволу СЦКК на початок ремонтних робіт. ОБСЄ і МНС поїхали об 11:00 через відсутність дозволу. Енергетики готові приступити до роботи, але не можуть робити це без ОБСЄ і саперів», - передає гендиректор підприємства Муса Магомедов в Facebook.

Авдіївський КХЗ після обстрілів на Донбасі тимчасово був відключеним від електроенергії в ніч з вівторка на середу.

«О 3:45 сталася глибока посадка напруги, обидва введення відключилися. Автономну генерацію утримати вдалося. Технічна вода перестала надходити на завод. Решта котлів ТЕЦ, зокрема для нагрівання води, відключилися. О 3:50 автоматика увімкнула введення, на якому перебуває і Авдіївка. Другий ввід був пошкоджений. ДФС знеструмлена. Авдіївка залишилася без води. О 5:50 почали роботу два котли для нагрівання води  і подали тепло на Авдіївку, незважаючи на критичні залишки води», - писав гендиректор в середу вранці.

Читайте АСН в Google News