ЗМІ дізналися про «український слід» в катастрофі корабля «Прогрес»

02.12.2016, 16:21

Ймовірною причиною аварії космічного вантажного корабля «Прогрес МС-04» став збій в роботі систем третьої ступені ракети-носія «Союз-У», що виводила його на орбіту. Про це повідомило «Інтерфаксу» джерело на космодромі Байконур.

За словами співрозмовника агентства, третя ступінь, за попередніми даними, втратила орієнтацію, і рухова установка аварійно вимкнулася. Він зазначив, що втрата орієнтації ступені ракети могла статися через некоректну роботу сопел рухової установки або системи управління.

Крім того, співрозмовник зазначив, що «до втрати орієнтації могла привести помилка в системі управління, не виключено, що система управління могла помилково дати руховій установці не ту команду». Джерело додало, що дана система виготовляється на українському підприємстві в Харкові.

Нагадаємо, що 1 грудня вантажний корабель «Прогрес МС-04», який стартував з космодрому Байконур до Міжнародної космічної станції, розбився після 382 секунди польоту. У «Роскосмосі» заявили, що втрата вантажного корабля сталася на висоті близько 190 км над важкодоступною безлюдною гористій територією республіки Тува, і більшість фрагментів згоріли в щільних шарах атмосфери.

Читайте АСН в Google News