У Донецькій області між поліцією і волонтерами стався конфлікт: розпочато перевірку

30.11.2016, 12:35

У Донецькій області поблизу прифронтового Бахмута між поліцією і волонтерами фонду Діани Макарової стався конфлікт, в результаті постраждала одна жінка. Про це повідомляє прес-служба фонду в Facebook.

За даними фонду, 29 листопада 12 правоохоронців зупинили волонтерський автомобіль в районі Бахмута і в грубій формі почали огляд. Волонтери попросили поліцейських вимкнути мигалки на службових авто, щоб уникнути ризику епілептичного нападу в однієї зі своїх подруг Олександри. «У цьому поліцейські відмовили, причому в грубій формі. В результаті мигалки спровокували епілептичний напад у Саші. Поліцейські відмовили в медичній допомозі - сказали, що аптечки в їхніх машинах відсутні. І продовжили обшук», - заявили у фонді.

Повідомляється, що при цьому поліцейські почали фізично перешкоджати відеозйомці обшуку. В результаті обшуку поліцейські не знайшли заборонених предметів і поїхали. Волонтери відзначили, що один з поліцейських був у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомив Громадському голова Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, за цим інцидентом почали службову перевірку. «Я зв'язався з фондом Макарової і, навіть не дивлячись на те, що поки немає результатів, вибачився. У нас постійно проводяться заходи по вилученню зброї, боєприпасів. Постійно виникають конфлікти між правоохоронцями і тими, кого оглядають. Але ця робота вкрай необхідна», - зазначив він.

Читайте АСН в Google News