У «Нафтогазі» підтримали пропозицію про газову зустріч

25.11.2016, 14:44

НАК «Нафтогаз України» підтримує пропозицію віце-президента Європейська комісії Мароша Шефчовича провести тристоронню зустріч Україна - ЄС - Росія з питань поставок російського газу. Про це йдеться в повідомленні компанії, опублікованому в Facebook.

У «Нафтогазі» підкреслили, що компанія, як найбільший транзитер російського газу в Європу, забезпечує якомога вищу якість цієї роботи попри неодноразові порушення контракту з боку «Газпрому». «Україна прагне до повноцінної інтеграції з газовим ринком ЄС, тому безперебійний транзит є нашим пріоритетом», - заявили в компанії.

Також у повідомленні зазначається, що Україна готова обговорити з російським газовим монополістом питання імпорту газу, проте за умови врахування двох критеріїв: ціни і надійності. «Негнучкість російських колег за цими критеріями призвела до того, що їхня пропозиція не є конкурентною уже протягом року. Якщо «Газпром» прагне повернутися в коло наших постачальників, ми готові обговорити прийнятні умови для цього», - заявили в «Нафтогазі».

Нагадаємо, що 25 листопада Єврокомісія і Росія домовилися про проведення в найближчі дні тристоронньої зустрічі з Україною з питань постачань російського газу.

Читайте АСН в Google News