Кабмін вже розбирається з причинами завищення рахунків за тепло

23.11.2016, 11:36

Кабінет міністрів України продовжує розслідування причин нарахування завищених показників у розрахунках за тепло. Про це в інтерв'ю журналістам перед засіданням уряду 23 листопада заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент ASN. 

«Вчора відбулася нарада під головуванням прем'єра (Володимира Гройсмана. - АСН) з цього приводу (щодо розслідування причин нарахування завищених показників в розрахунках за тепло. - АСН). З'ясовано, що більше 600 будинків, де є лічильники, замість того, щоб їм зняти показники, взяли і нарахували по нормі, враховуючи температурний режим. А в жовтні було холодніше... Тому, м'яко кажучи, суми «Київенерго» завищені»,  - сказав він. 

Рева наголосив, що в Києві є 10% будинків, які не обладнані лічильниками: «Прем'єр дав доручення, створені робочі групи, які виїжджають на місця та розбираються». 

На уточнююче запитання ASN щодо того, що робити тим споживачам, у будинках яких технічно не можна поставити лічильники, він відповів: «Лічильники можна поставити у кожній квартирі. При чому це треба зробити за рахунок постачальника». 

Читайте АСН в Google News