Парубій не дозволить "поховати" справу Новинського через бюрократію

17.11.2016, 16:41

Парубій не дозволить "поховати" справу Новинського. 

Про це на вечірньому засіданні 17 листопада заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент ASN. 

"Є 20 днів у регламентного комітету, щоб розглянути докази та подання... Вчора ми стали свідками того, що регламентний комітет не зміг винести на розгляд парламенту подання щодо позбавлення депутатських повноважень пана Новинського. Я наголосив голові регламентного комітету, що 24 листопада минає час, відведений законом", - заявив він. 

Спікер закликав Генерального прокуратора Юрія Луценка якомога швидше надати необхідні документи та матеріали. "Я даю доручення регламентному комітету невідкладно після цього зібратися та прийняти рішення. Мою позиція полягає в тому, що жоден народний депутат не має права переховуватися за депутатською недоторканністю... Я не дозволю штучно затягувати справу!.. Ми не дозволимо через бюрократію поховати цю справу". 

Він закликав фракцію "Самопоміч", яка ще зранку вийшла з сесійної зали та відмовилася голосувати до тих пір, поки  Новинський не буде притягнутий до відповідальності, повернуться до парламенту. 

Читайте АСН в Google News