Генпрокуратура повідомила про підозру екс-голові правління банку «Фінанси і Кредит»

15.11.2016, 18:33

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому голові правління і одному із заступників голови правління АТ «Банк« Фінанси та Кредит ».

Як повідомили в прес-службі відомства, прокуратура також клопоче про взяття підозрюваних під варту.

За даними слідства, банкіри підозрюються в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах).

«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи АТ «Банк «Фінанси та Кредит» за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення договору поруки з нерезидентом України (одним з банків, який перебуває в Австрії) перерахували на кореспондентські рахунки цієї установи грошові кошти в сумі майже 54 млн доларів, які призначалися як гарантії з боку українського банку-поручителя ризикової діяльності офшорної компанії, зареєстрованої на Кіпрі», - йдеться в повідомленні.

Надалі, за даними слідства, кошти були втрачені, чим банківській установі і її вкладникам завдано збитків в особливо великих розмірах.

Читайте АСН в Google News