На Волині близько 50 шахтарів оголосили голодування

07.11.2016, 11:08

У Волинській області гірники шахти №10 «Нововолинська» оголосили голодування через невиплату заробітної плати, йдеться в повідомленні Незалежної профспілки гірників України.

«Гірники налаштовані рішуче: близько 50 осіб з першої зміни вже голодують, до них мають намір приєднатися і колеги з другої зміни», - йдеться в повідомленні.

За словами голови первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василя Прадіда, протестувальники вимагають погасити заборгованість із зарплати в повному обсязі.

«Вимагаємо тільки погасити наявну заборгованість із зарплати, яка вже складає три місяці. Нам взагалі заборгували 7 млн ​​грн. При бажанні такі гроші могли б і знайти. Також ми вимагаємо, щоб у державному бюджеті на наступний рік було передбачено фінансування на добудову рудника. А ще вимагаємо приїзду міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика», - висунув вимоги шахтарів Прадід.

Нагадаємо, що 27 жовтня близько 300 гірників нововолинських шахт перекривали митний перехід «Ягодин» у Волинській області, щоб привернути увагу української влади і світової громадськості.

Читайте АСН в Google News