Районні лікарні і школи можуть залишитися без опалення через новації Кабміну

04.11.2016, 09:34

Уряд у законопроекті №5131, який стосується змін до Бюджетного кодексу, вніс норми про передачу оплати комунальних послуг та енергоносіїв у медичних установах на витрати місцевих бюджетів. Що неминуче призведе до того, що установи залишаться без тепла, а самі населені пункти - без лікарень, заявила народний депутат від «Самопомочі» Ірина Сисоєнко.

«Якщо буде внесено таку зміну до Бюджетного кодексу, то в зв'язку з перенесенням на місцеві бюджети витрат на охорону здоров'я виникне невідповідність між повноваженнями органів місцевого самоврядування та ресурсами місцевих бюджетів з виконання цих повноважень. Фактично місцеві бюджети не будуть здатні дозволити собі утримувати великі міські лікарні. Особлива загроза виникне перед районними лікарнями. На них в реальних бюджетах немає джерел доходу», - пояснює народний депутат.

Також, за її словами, подібна ситуація спостерігається не тільки в медичній сфері, йдеться і про фінансування професійно-технічної освіти, комунальних послуг середніх шкіл. Цю оплату, згідно з проектом бюджету на 2017 рік, в Кабміні хочуть передати на місцевий рівень.

Читайте АСН в Google News