Київська влада погодилася створити "зоополіцію". Слово за парламентом

26.10.2016, 15:47

Київська влада погодилася створити "зоополіцію". Тепер КМДА буде просити нардепів розглянути відповідні зміни до законодавства. Таке рішення прийнято на засіданні Постійної комісії Київради з питань екологічної політики в КМДА 26 жовтня, де була розглянута петиція киян щодо необхідності створення зоополіції, передає кореспондент ASN.

Голова комісії Костянтин Яловий відкрив засідання, коли в залі перебували активісти з тваринами та плакатами з закликами про створення зоополіції.

"У комісії немає жодного листа щодо того, що петиція набрала не ту кількість голосів чи що є порушення, як повідомлялося. Тому ми розглядаємо цю петицію... Враховуючи, що в залі перебувають активісти, які виступають за створення зоополіції, ми розглядаємо це питання першочергово", - сказав чиновник.

У свою чергу, автор петиції та волонтер із захисту тварин Галина Карєва повідомила, що петиція за створення зоополіції набрала 10260 голосів киян. 

"Тварини - це не речі, вони також мають права", - сказала вона.

Яловий додав, що члени комісії будуть звертатися до відповідних органів влади для розгляду цієї ініціативи.

"Ми даємо доручення Департаменту з питань благоустрою та екології, з яким наша комісія підготує відповідні зміни до закону, щоб передбачити проведення у найкоротші терміни засідання круглого столу, де буде обговорюватися ця ініціатива. Також буде створена робоча група, яка проведе відкрите обговорення кандидатури директора відповідного КП для захисту тварин... Я також вже мав розмову з депутатом ( БПП. - АСН) Дмитром Білоцерковцем, який особисто ініціюватиме підготовку змін до закону для створення зоополіції у Верховній Раді, тобто на рівні держави. З нашого боку буде 100% підтримки щодо питання законодавчого забезпечення... Тобто створення зоополіції можливе лише через вирішення питання на рівні держави", - додав він.

При цьому, за його словами, на рівні Києва може бути забезпечена технічна частина, реорганізація комунальних підприємств для виконання норм закону, якщо він буде змінений. 

Читайте АСН в Google News