Українські аграрії можуть отримати 200 млн євро на рік

30.09.2016, 14:34

Українські аграрії отримають додатково 200 млн євро на рік від збільшення квот на поставки продукції до Європейського Союзу.

Про це в інтерв'ю журналістам 30 вересня заявила віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент ASN.

«Європейська комісія запропонувала Україні додаткові митні преференції, а саме безмитні квоти на групу товарів, які будуть вивозиться з України в ЄС... За попередніми розрахунками Мінагрополітики України, якщо ці квоти будуть затверджені Європарламентом, то вони працюватимуть три роки... А також це принесе додатково приблизно 200 млн євро для України тільки для сільгоспвиробників без промислового виробництва», - заявила вона.

Вона нагадала, що у нас є більше 20 таких позицій товарів, але тільки за дев'ятьма ми використовували такі можливості в рамках угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. «Ми сподіваємося, що отримаємо додаткові квоти для наших експортерів щодо сільськогосподарської і промислової продукції», - заявила вона.

Віце-прем'єр підтвердила, що, наприклад, «квоти щодо поставок меду, курятини, цукру, томатів, вівса в ЄС ми вже вичерпали... Тому саме з цих позицій ми вели переговори... Це процес переговорів, ЄС враховує свої інтереси, ми - свої».

Читайте АСН в Google News