Близько півтора мільйона українських євреїв було знищено нацистами - Президент

29.09.2016, 19:27

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час жалобних заходів із вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру.

«Близько півтора мільйона українських євреїв було знищено нацистами. Це – чверть усіх світових жертв Голокосту», - заявив він.

Президент зазначив, що голокост - трагедія планетарного масштабу, це – злочин не лише проти окремого народу, а супроти всього людства.

«Події, які ми сьогодні скорботно згадуємо, належать одразу до кількох великих книг: історії України, історії Другої світової та історії єврейського народу», - зазначив він.

За словами глави держави, Бабин Яр – це братська могила невинних мирних людей різних національностей: євреїв, українців, росіян, ромів та багатьох інших.

«Всі ми чітко розуміємо,що Бабин Яр – це одна із найглибших ран, один із найважчих спогадів про Голокост, про цю безпрецедентну в історії людства катастрофу, про спробу фізично знищити весь народ із корінням, заглибленим в Біблію. У цьому сенсі з Бабиним Яром співмірний хіба що Аушвіц», - сказав Порошенко.

Читайте АСН в Google News