НАТО продовжить підтримувати Україну попри критику РФ

07.09.2016, 20:15

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс продовжить надавати підтримку Україні, незважаючи на критику країни-агресора Росії, передає «Європейська правда».

«Росія критикує нашу підтримку України. Але Україна – незалежна держава, і вона попросила про підтримку. Це абсолютно законне право кожної країни просити про підтримку і отримувати її. Тому немає причини для критики через те, що ми підтримуємо демократичний уряд», - сказав він.

Столтенберг відзначив, що одним із найбільших досягнень саміту у Варшаві було те, що НАТО сформулювало свою політику стосовно Росії, яка полягає у військовому зміцненні, але також включає політичний діалог. «На мою думку, немає жодних суперечностей між посиленням оборони і діалогом.  

Навпаки, коли ми будемо впевнені у своїх силах стримування, у своїй обороні, тоді можемо вести політичний діалог з РФ. Ми мусимо вести діалог з РФ, тому що вона залишається нашим найбільшим сусідом і для того, щоб уникати інцидентів, подібних тому, що стався у Туреччині», - сказав генсек НАТО.

Читайте АСН в Google News