П'ять фігурантів «газової справи Онищенка» пішли на угоду зі слідством - НАБУ

25.08.2016, 17:58

П'ятеро фігурантів «газової справи» Онищенка визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством, повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

«Серед них - директор біржі «Львівська універсальна», директор товарної біржі «Центр» і брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату Олександру Онищенку. Також угоду зі слідством уклали куратор і відповідальна за створення фіктивних підприємств особа, через яких виводилися кошти від перепродажу газу», - заявили в НАБУ.

Крім того, у відомстві повідомили про розірвання двох із трьох договорів про спільну інвестиційну і виробничу діяльність між ВАТ «Укргазвидобування» і двома фірмами-учасниками так званої «газової схеми» Онищенка - ТОВ «Надра Геоцентр» і ТОВ Фірма «ХАС».

газова схема Онищенка

Нагадаємо, 15 червня 2016 року НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд грн. внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ВАТ «Укргазвидобування».

Організатором корупційної схеми є Олександр Онищенко, якого Верховна Рада України 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання і арешт. Всього в рамках даної кримінального виробництва було затримано 12 підозрюваних.

Читайте АСН в Google News