Північна Корея порушила резолюцію Радбезу ООН

24.08.2016, 16:02

Увечері о 5:30 за місцевим часом 23 серпня 2016 року Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети з підводного човна, повідомляє агенство Araring News, що є порушенням Пхеньяном резолюції Ради Беопасності ООН, яка забороняє Північній Кореї проводити такі випробування.

Запущена в Японському морі ракета пролетіла 500 кілометрів і впала, подолавши 80 кілометрів зони ідентифікації ППО Японії.

Військові Південної Кореї впевнені, що цей запуск є збройним протестом Північної Кореї проти спільних навчань збройних сил Південної Кореї і США, що  зараз тривають. Як раніше повідомляла АСН, Північна Корея в понеділок, 22 серпня, пригрозила завдати «попереджувального ядерного удару» по Південній Кореї і США. Сеул і Вашингтон продовжують наполягати на тому, що навчання носять виключно оборонний характер.

Японський уряд розглядає чергові балістичні випробування КНДР як загрозу безпеці Японії і всього регіону. Токіо висловило Північній Кореї рішучий протест.

Нагадаємо, що найдальшим із запусків балістичних ракет Північної Кореї є запуск від 3 серпня, коли їхня ракета подолала майже 1000 кілометрів, упавши за 250 кіломеітрів від узбережжя Японії, що є територією виключної економічної зони Країни вранішнього сонця.

Фото и видео материалы из архива Центрального телевидения Северной Кореи.

Читайте АСН в Google News