Порошенко: В Україні зріс рівень терористичної загрози

10.07.2015, 11:18

В Україні за межами проведення АТО значно зріс рівень терористичної загрози. Про це в ході розширеного засідання колегії МВС заявив Президент Петро Порошенко, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

За його словами, криміналітет користується тим, що значна частина сил і ресурсів правоохоронних органів зараз займаються боротьбою з проявами та наслідками російської гібридної війни проти України.

«Тому і спостерігається стрімке збільшення кількості окремих видів тяжких злочинів проти життя і здоров'я громадян», - сказав він.

При цьому він акцентував, що істотно зріс рівень диверсійної і терористичної загрози в регіонах за межами зони проведення антитерористичної операції.

«Формування криміногенної ситуації в поточному році в першу чергу обумовлено протиправними діями незаконних терористичних формувань у Донецькій і Луганській областях, потраплянням у незаконний обіг значної кількості вогнепальної зброї, вибухівки та боєприпасів, активізацією осіб, які схильні до скоєння правопорушень», - зазначив Порошенко.

Читайте АСН в Google News