На посади детективів НАБ заявки подали понад дві тисячі осіб

08.07.2015, 09:45

На першому етапі відбору кандидатів на посади детективів Національного антикорупційного бюро на сто відкритих вакансій подали документи 2233 особи. Про це заявив голова НАБ Артем Ситник, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

«На сьогодні оголошено конкурс на зайняття 100 посад, документи ж подали 2233 людини. В цілому в бюро передбачено 242 посади детективів. Сподіваємося, що перший етап відбору буде завершений протягом двох тижнів, що дозволить перейти до наступних двох етапів відбору. Повністю завершити набір ми плануємо до кінця серпня», - сказав Ситник.

При цьому він зазначив, що не всі вакантні сто місць можуть бути зайняті.

«Набір жорсткий, тому можемо набрати тільки 50-70 чоловік», - підкреслив він.

За його словами, основними критеріями для відбору є наявність юридичної освіти, дворічного юридичного стажу, а також відсутність участі в корупційних схемах. Вікових обмежень немає. Крім того Ситник підкреслив, що ця посада об'єднуватиме функції детектива і слідчого.

«Тобто, по суті, це новий інститут у правоохоронній системі. Досі у нас не готували фахівців, які можуть успішно проводити розшукові та слідчі дії», - сказав Ситник.

Читайте АСН в Google News