Правоохоронці наполягають, аби учасники хресної ходи не пересувалися пішки вулицями Києва

25.07.2016, 15:20

За інформацією правоохоронців, учасникам ходи запропоновано діставатися центру столиці автобусами, які київська влада забезпечить на в'їздах до міста. Правоохоронці закликають віруючих із розумінням поставитися до необхідних заходів безпеки. Всі учасники заходу пройдуть через турнікети і металодетектори. В окремих випадках не виключений і особистий огляд.

«Не існує жодних претензій до віруючих. Правоохоронці не заважали і не заважатимуть проведенню цього заходу. Але, за даними спецслужби, ходу може бути використано антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації в країні. До СБУ надходить інформація з різних джерел про присутність серед віруючих провокаторів», - ідеться в повідомленні.

Начальник управління СБУ в Києві та області Степан Грещук повідомив, що правоохоронці провели зустрічі з представниками двох православних конфесій, які запевнили, що між ними немає міжконфесійних конфліктів. За його словами, відбулися конструктивні переговори і з представниками правих сил, котрі сьогодні виставили блокпости проти хресної ходи. Це дає підстави сподіватися, що акція пройде мирно.

«Немає потреби нагнітати ситуацію і доводити її до конфлікту. Головне - спільна відповідальність всіх, у тому числі організаторів хресної ходи», - наголосив начальник управління СБУ.

СБ України закликає всі громадські організації та політичні рухи утриматися від провокацій і дати можливість правоохоронцям убезпечити громадян від реальних терористичних та диверсійних загроз. Під час проведення заходу в столиці буде посилено заходи для забезпечення громадського порядку.

У місті працюватимуть наряди зі співробітників поліції, Служби безпеки, Нацгвардії і представників добровольчих батальйонів. У центрі столиці буде перекрито кілька вулиць, точний перелік яких оприлюднить Київська міська державна адміністрація.

Читайте АСН в Google News