А чи було розкрадання з Аграрного фонду на 300 мільйонів, яке розслідує НАБУ?

16.07.2016, 15:16

У кримінальній справі про зникнення з Аграрного фонду цукру на 300 мільйонів гривень навіть близько немає складу злочину. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) заявив Олександр Готін - адвокат підозрюваного екс-заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

За словами адвоката, нещасливий цукор, про який ідеться, ніхто не викрадав і нікуди він не зникав, а був переданий за встановленою законом процедурою на відповідальне зберігання приватному підприємству, яке має на руках численні рішення судів України на свою користь у господарських спорах, що тривають із 2011 року.

«На жаль, у НАБУ і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі до розслідування справи поставилися, м'яко кажучи, недбало, влаштувавши з затримання Колесника чергову піар-акцію. А за фактом епопея з цукром набагато ширша, триває вже більше п'яти років, і йдеться про завдання державі збитків в особливо великих розмірах. Ось що дійсно має бути розслідувано. Поки ж ми бачимо спробу знайти крайнього і призначити винним прокурора Олександра Колесника, звинувативши його в причетності до розкрадання, до якого він не має жодного стосунку. Ми подали суду пакет доказів і матеріалів, включно з рішеннями Верховного Суду України, які наочно показують, що в цій ситуації взагалі не можна говорити про вчинення заступником прокурора Київської області Колесником О.В. злочину. І якби розслідування проводилося належним чином, як належить, згідно із законом, то наш підзахисний не був би під вартою», - зазначив Готін.

Адвокат також наголосив, що під час засідання він звернув увагу суду на низку документів, які спростовують і нівелюють висунуті Олександру Колеснику звинувачення. При цьому працівники антикорупційної прокуратури щиро дивувалися, що це за документи і звідки вони. І ще більше були здивовані, коли дізналися, що ці документи сторона захисту «виявила» в самій же кримінальній справі, яку НАБУ розслідує стосовно Колесника.

«Іноді складалося враження, що обвинувачі просто не мають уявлення, які документи у них містяться в матеріалах кримінальної справи», - підкреслив адвокат.

Крім того, за словами адвоката Готіна, прописані детективами НАБУ екс-заступнику прокурора Київської області звинувачення не просто не стикуються з багатьох позицій із зібраними самим же НАБУ матеріалами кримінальної справи, але за деякими ключовими - взагалі суперечать цим матеріалам.

Коментуючи подальший перебіг кримінальної справи щодо Олександра Колесника, адвокат Готін підкреслив: ця справа не має судових перспектив і, відповідно до букви закону, його підзахисний у кінцевому підсумку має бути виправданий.

Читайте АСН в Google News