НАБУ і поліція проводять велику операцію: затримано в.о. головного санітарного лікаря України

30.06.2016, 12:47

У робочому кабінеті затримано виконуючого обов'язки головного санітарного лікаря України Святослава Протаса з начальником департаменту Санітарної служби України Чепурним. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, наразі по всій країні здійснюються обшуки, допитують 19 головних санітарних лікарів областей, частину з яких також буде затримано.

«Група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила злочинну схему з розкрадання великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та одержанні першого ж траншу викрадених коштів (400 тисяч гривень) учасників афери було затримано. Спільна операція проводилася й розроблялася Нацполіцією і НАБУ. Чудовий приклад скоординованих спільних дій!» - написав Аваков.

Він також зазначив, що Протаса було затримано у власному кабінеті як організатора розкрадань.

«Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатися і відмиватися бюджетні гроші. Всім довели правило і «обов'язки» - і всі погодилися брати участь в афері, і лише один (!) сказав «ні». Оперативниками НАБУ і Нацполіції за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та одержання Протасом від підлеглих хабарів», - додав міністр.

Читайте АСН в Google News