Могеріні: Тепер Великобританія - це лише країна середньої величини

28.06.2016, 16:58

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні вважає, що вихід Великобританії з Євросоюзу не послабить об'єднану Європу. Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung у вівторок, 28 червня, пише DW.

«ЄС є і залишиться фундаментальною світовою силою - економічно, а також у сфері безпеки, дипломатії, оборони і допомоги в розвитку». Водночас вона зазначила, що Великобританія становила значну частину Євросоюзу у багатьох питаннях. «Проте це лише одна держава з 28. 27 залишаються. ЄС залишається», - впевнена Могеріні.

За її словами, Великобританія втратить від Brexit більше, ніж Євросоюз.

«Вона втратить можливість приймати рішення як одна з двох або трьох провідних сил світу», - додала глава європейської дипломатії.

Тепер, на думку Могеріні, Великобританія - це «лише країна середньої величини».

Brexit, упевнена вона, може стати «сигналом до пробудження», дозволить показати користь і силу Євросоюзу. Могеріні також додала, що зараз важливо враховувати інтереси 440 мільйонів громадян ЄС, які живуть за межами Великобританії.

«У них є право на розуміння того, в якому ЄС вони живуть: за участю чи без участі Великобританії», - впевнена глава євродипломатії.

Читайте АСН в Google News