Вища рада юстиції готується звільнити низку суддів

23.06.2016, 18:50

Під час засідання 23 червня 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали щодо внесення подань про звільнення суддів із посад за загальними обставинами. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції.

За результатами розгляду ВРЮ вирішила внести подання до парламенту про звільнення у зв'язку з поданням заяв про відставку таких суддів:

- Безуматова Михайла Вікторовича - з посади судді Олександрівського районного суду Кіровоградської області;

- Бобровського Валерія Васильовича, Гальянову Ірину Григорівну, Задніпровського Олега Олексійовича - з посад суддів апеляційного суду Харківської області;

- Зайця Володимира Степановича, Липського Дмитра Володимировича - з посад суддів Вищого адміністративного суду України;

- Лугову Наталію Петрівну - з посади судді господарського суду Сумської області;

- Мартиненка Олександра Васильовича - з посади судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду;

- Шевченко Вікторію Валентинівну - з посади судді апеляційного суду Харківської області;

- Павлюченка Сергія Васильовича - з посади судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області;

- Паринову Ірину Костянтинівну - з посади судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Водночас ВРЮ залишив без розгляду заяви Шапки Володимира Васильовича про звільнення з посади судді апеляційного суду Луганської області та Очеретного Сергія Степановича про звільнення з посади судді апеляційного суду Харківської області, оскільки зазначені судді відкликали подані раніше заяви.

Крім того, ВРЮ відклав розгляд питання про внесення подання про звільнення Маслія Володимира Івановича з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв'язку з поданням заяви про відставку.

Також ВРЮ вирішила внести подання Президенту України про звільнення Бундукова Сергія Васильовича з посади судді Антрацитівського міськрайонного суду Луганської області за власним бажанням.

Також ВРЮ вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення Кравчука Віктора Авксентійовича з посади судді господарського суду Волинської області та Тертичного Віталія Григоровича з посади судді Львівського окружного адміністративного суду в зв'язку з досягненням 65 років.

Під час засідання 23 червня 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали щодо внесення подань про звільнення суддів з посад за загальними обставинами.

Читайте АСН в Google News