ГПУ: Обшук у Клюєва проходить за справами Майдану

21.06.2016, 13:24

Обшук у будинку колишнього голови Адміністрації Президента Андрія Клюєва здійснюється у справах Майдану. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Санкцію на обшук дав Печерський суд.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.10.2014 за підозрою екс-голови Адміністрації Президента України Клюєва та інших у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. 1 червня з метою виявлення речей і документів, що мають значення у провадженні, і встановлення місцезнаходження підозрюваного Клюєва суддею Печерського районного суду Києва надано дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку, який, за даними реєстраційної служби, належить йому (Клюєву. - Ред.) і розташований у смт Козин Обухівського району», - сказано в повідомленні.

Для проведення слідчих дій 21 червня прибула оперативна група у складі працівників Генпрокуратури, Національної поліції України. Нагадаємо, що раніше прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що обшуки проводяться в будинках Клюєва і екс-заступника секретаря РНБО України Володимира Сівковича.

Читайте АСН в Google News