Адвокат: Сексуальні злочини «Торнадо» були фізично неможливі

01.07.2015, 14:48

Звинувачення на адресу бійців батальйону «Торнадо» безпідставні й існують лише для того, щоб нівелювати роль батальйону. Про це заявила адвокат, голова ради правозахисної групи «Січ» Оксана Томчук на прес-конференції в Києві, передає кореспондент ASN.

«З тих матеріалів, які нам нині надано для ознайомлення, ми бачимо, що в добре розтиражованій сексуальній частини злочинів — це було фізично неможливо. Це повністю безпідставні звинувачення. Єдина підстава для цих звинувачень і для цих розслідувань — загальна ситуація з добровольчими батальйонами. Це спроба дискредитувати рух і знищити цей прошарок населення. Когось фізично, когось посадивши, а когось просто залякавши на прикладі інших», — розповіла Томчук.
За словами адвоката, це єдина підстава для цих кримінальних справ. Наразі правозахисники не бачать жодних доказів, які підтверджували б ці підозри.

«У нас сьогодні знищують адекватних, незалежних від держмашини людей. Адже існуюча державна машина практично не змінилася», — наголосила Томчук.

Читайте АСН в Google News