Порошенко заявив про макрофінансову стабілізацію в країні

15.06.2016, 14:50

Президент Петро Порошенко заявив про макрофінансову стабілізацію в Україні. Про це він сказав під час робочої поїздки в Миколаївську область, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми вперше продемонстрували економічне зростання, що є базовим для зростання соціальної політики уряду», - сказав Порошенко під час урочистого відкриття виробничо-перевантажувального комплексу американської компанії «Бунге» в Миколаївському морському порту.

Глава держави також звернув увагу на те, що після того, як Росія у результаті «гібридної війни» закрила свої ринки для українських виробників, частка українського експорту в РФ впала з 32% до 8,5%.

«Ми почали освоювати ринок Європейського Союзу після підписання Угоди про асоціацію і поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС», - зазначив Президент.

Так, за його словами, за останній рік частка ЄС у загальному обсязі товарів і послуг зросла з 34% до 41,5%. І при загальному падінні експорту українських товарів обсяги фізичного експорту з України до Євросоюзу збільшуються.

Читайте АСН в Google News