Росії загрожують серйозні санкції через бійки футбольних хуліганів на Євро-2016

12.06.2016, 12:00

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкриє дисциплінарне провадження через зіткнення вболівальників 11 червня під час матчу Євро-2016 між збірними Англії та Росії на стадіоні в Марселі.

Як повідомляє DW, Росії можуть загрожувати серйозні санкції, оскільки саме російські фанати спровокували заворушення на стадіоні. Після того, як збірна Росії зрівняла рахунок наприкінці  матчу, російські фанати почали кидати різні предмети в бік одного з секторів з англійцями, а потім прорвалися до них через кордон стюардів. Конфлікт вдалося владнати після втручання стюардів.

Напередодні матчу в Марселі в масштабних зіткненнях брали участь кілька сотень російських і англійських уболівальників. За даними французької поліції, щонайменше 31 людина поранена, 4 з них перебувають у важкому стані. Один з постраждалих англійців перебуває у вкрай важкому стані.

Також під час сутичок постраждали 3 поліцейські. Під час проведення попереднього Євро-2012 в Україні та Польщі через заворушення, які влаштовували російські вболівальники, на Федерацію футболу Росії були накладені серйозні санкції УЄФА, зокрема штрафи.

Читайте АСН в Google News