Порошенко підписав закон, що дозволяє спрямувати на відновлення Донбасу три мільярди гривень

09.06.2016, 16:03

Президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволить спрямувати додатково понад три мільярди гривень на відновлення Донбасу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до підпункту 4 пункту 24 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України».

«Ми зробили все можливе для того, щоб знайти більше 3 млрд гривень, які зараз будуть спрямовані до місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей і будуть використані для якнайшвидшого фінансування відновлення постраждалого Донбасу», - зазначив Порошенко під час телемосту з містом Краматорськом, де зібралося керівництво Донецької та Луганської областей.

За словами Президента, в першу чергу кошти будуть спрямовані на ремонт і реконструкцію 21 опорної школи, на будівництво і відновлення 23 амбулаторій і 29 дитячих садків. Загальна вартість проектів з ремонту та реконструкції об'єктів соціальної сфери складе понад мільярд гривень. Значну увагу буде приділено об'єктам водопостачання та водовідведення - фінансування передбачено для 113 таких об'єктів.

У Луганській області планують привести в робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт і відновлення шести зруйнованих мостів. Також передбачено кошти на відновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.

Читайте АСН в Google News