Стартували навчання литовсько-польсько-української бригади в рамках «Анаконди-2016»

07.06.2016, 11:00

Литовсько-польсько-українська бригада почала польове навчання за сценарієм операцій зі стабілізації в рамках навчання «Анаконда 2016». Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Навчання стартували в Польщі на полігоні Нова Деба, вони триватимуть до 17 червня. У навчаннях беруть участь понад 31000 військовослужбовців із 23 країн світу. Як повідомляється, церемонія відкриття навчань пройшла під керівництвом командира литовсько-польсько-української бригади бригадного генерала Адама Йокса.

«Під час вступного слова бригадний генерал Адам Йокс підкреслив важливість участі багатонаціональних підрозділів у «Анаконді 2016». За його словами, це навчання відкриває широкі можливості для поглиблення співпраці між країнами-партнерами, дозволяє підвищити рівень підготовки та зміцнити взаєморозуміння між військовослужбовцями», - сказано в повідомленні МО.

Заступник командира бригади полковник Володимир Юданов підкреслив, що для литовсько-польсько-української бригади це перший значний захід бойової підготовки з моменту її відкриття 26 січня 2016 року.

Читайте АСН в Google News