Німеччина вилучила РФ зі списку партнерів

05.06.2016, 10:17

Уряд Німеччини оновив редакцію «Білої книги» - керівництва з ведення політики національної безпеки країни.

Як пише Die Welt, в оновленій редакції Російська Федерація для Німеччини «більше не партнер, а суперник» і тепер входить в число основних загроз.

Видання зазначає, що агресією на сході України і анексією Криму РФ поставила під питання європейський порядок, що встановився після закінчення холодної війни.

У новій редакції документа йдеться про те, що РФ підкреслює стратегічне суперництво, збільшуючи військову діяльність на зовнішніх кордонах Європейського Союзу, використовує гібридні інструменти боротьби для розмивання межі між війною і миром.

«Прагнення до влади президента Росії Володимира Путіна» ставиться в один ряд з такими загрозами, як неконтрольована імміграція біженців та хакерські атаки.

У новій редакції «Білої книги» перераховані й інші загрози для безпеки країни: тероризм, кіберзлочинність, безконтрольна міграція, націоналізм, гонка озброєнь, глобальне потепління і епідемії.

Новий документ налічуватиме 80 сторінок. Відзначається, що «Біла книга» була підготовлена ​​міністерством оборони країни спільно з іншими відомствами, відповідальними за національну безпеку. Документ має бути схвалений і представлений урядом.

Читайте АСН в Google News