У Львові російського шпигуна посадили на 10 років

03.06.2016, 20:17

Апеляційний суд Львівської області засудив до десяти років позбавлення волі громадянина Російської Федерації, який виконував завдання головного розвідувального управління Генерального штабу російського міністерства оборони. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники спецслужби затримали агента в липні 2014 року у Львові. Чоловік мав при собі інформацію про дислокацію і переміщення військової техніки по території регіону, яку збирався передавати російським кураторам.

«Уродженець Львова повернувся в рідне місто 2012 року. Кадровий військовий після розвалу СРСР залишився проходити службу на території Росії і прийняв її громадянство. Після виходу на пенсію мав матеріальні труднощі, тому погодився на пропозицію російської спецслужби виїхати до Львова в якості «законсервованого» агента», - йдеться в повідомленні.

В СБУ відзначили, що легендою для повернення стало бажання доглядати за старою матір'ю і організувати у Львові бізнес. Однак реальним джерелом його доходу були виплати від спецслужб РФ.

«Після початку російської агресії агент отримав завдання через старі зв'язки в українських військових колах почати збір секретної інформації. Передачу даних, за задумом кураторів, він повинен був здійснювати через дружину, яка перебувала в уже окупованому Криму», - відзначили в прес-службі.

Агент почав підшукувати інформаторів, обіцяючи потенційним зрадникам грошову винагороду, але був оперативно викритий співробітниками СБ України. За матеріалами СБУ суд визнав громадянина Росії винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News