У МЗС відзвітували про підсумки зустрічі «нормандської четвірки»

24.06.2015, 17:41

Усі сторони переговорів у «нормандському форматі» підтвердили готовність дотримуватися Мінських домовленостей і працювати над деескалацією конфлікту на Донбасі. Про це заявив на брифінгу в Києві директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв, передає кореспондент ASN.

Він розповів, що сама зустріч йшла протягом 4 годин. На зустрічі Росія зобов'язалася виконувати Мінські домовленості. Макєєв підкреслив, що РФ не гарант виконання домовленостей, а підписант. Усі сторони на зустрічі відзначили важливість деескалації по всій лінії розмежування і визнали такі обстріли, як в Мар'їнці, неприпустимими.

Крім того, однією з топ-тем зустрічі стала відсутність доступу ОБСЄ до деяких територій Донецької та Луганської областей. Питання надання та сприяння представникам ОБСЄ доступу стало одним із ключових. Ще один результат переговорів - початок діалогу про проведення місцевих виборів.

«Хочу повідомити вам про початок діалогу з питань модальності проведення виборів у Донецькій та Луганській областях із залученням ОБСЄ», - зазначив Макєєв.

А от у питанні звільнення заручників прогрес не був досягнутий. Макєєв резюмував, що українська сторона буде повністю задоволена результатами переговорів тільки тоді, коли буде повернений контроль над усіма територіями.

Читайте АСН в Google News