Кабмін скоротив норму використання газу для розрахунку субсидій

29.04.2016, 15:57

Держава при наданні субсидій виходитиме з норми споживання газу 5,5 куб. м на опалення 1 кв. м житлової площі (індивідуальної системи опалення) замість 7 куб. м.

Як пише 112, відповідну постанову розроблено за результатами проведеного аналізу надання пільг та субсидій минулого опалювального періоду.

«Урядом переглянуто соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг для надання пільг і субсидій. Відкориговано окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами протягом опалювального періоду 2015-2016 років. Зокрема, переглянуто норми використання природного газу для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період», - сказано в повідомленні.

Крім того, змінено коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії та природного газу на потреби опалення, а також встановлено окремі коригувальні коефіцієнти для розрахунку розміру витрат теплової енергії на опалення.

Читайте АСН в Google News