НАБУ відправило до суду звинувачення щодо Пасішника

25.04.2016, 13:59

Звинувачення щодо в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника вже відправили до суду. Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

«Антикорупційним прокурором затверджено обвинувальний висновок у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника на члена Кабінету Міністрів України - колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків і домогтися прийняття незаконного рішення (ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України)», - йдеться в повідомленні.

Про закінчення досудового розслідування щодо Пасішника було повідомлено 28 березня. Водночас розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою міністра економічного розвитку і торгівлі України Абромавичуса за ч. 2 ст. 364 КК України, про вчинення на нього тиску з боку низки народних депутатів України триває.

9 березня 2016 року детективи НАБУ за погодженням з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча) за фактом здійснення 25 січня - 1 лютого 2016 року незаконного впливу Пасішника на Абромавичуса з метою внесення пропозиції про призначення на посаду заступника міністра.

Читайте АСН в Google News