Порошенко прокоментував рішення Єврокомісії щодо безвізового режиму

20.04.2016, 19:45

Президент України Петро Порошенко подякував від імені українського народу Єврокомісії за рішення, яке «ще більше зближує нас з єдиною європейською сім'єю». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Сьогодні з Брюсселя надійшла довгоочікувана новина. Щойно Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер повідомив мені про внесення на розгляд ради Євросоюзу і Європарламенту законодавчої пропозиції про введення безвізового режиму для українських громадян», - зазначив Президент у своєму зверненні.

Порошенко наголосив, що для нього особисто «це був довгий шлях важкої дипломатичної та внутрішньополітичної роботи».

«Пам'ятаю кожен крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну літеру у безвізовому законодавстві. І взагалі, ми виконали план, який включав у себе майже 140 умов, головні з яких стосуються нової ефективної системи безпеки та боротьби з корупцією. Зокрема, все антикорупційне законодавство ухвалено як одну з умов скасування віз», - зауважив глава держави.

«Безвізовий режим був моїм зобов'язанням перед вами. Позначку «виконано» можна буде поставити вже за кілька місяців», - зазначив Президент.

За його словами, на шляху до цього рішення українці здійснили реформи, які змінили країну.

«ЄС високо оцінює та підтримує наші реформи», - сказав Президент і подякував за спільну роботу над безвізовим режимом Верховній Раді, уряду, дипломатам і громадянському суспільству.

Читайте АСН в Google News