Гройсман назвав реформу митниці одним із пріоритетів Кабміну

20.04.2016, 17:48

Реформування роботи митниці є одним із пріоритетів діяльності уряду, дозволить збільшити надходження до державного бюджету. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами за підсумками засідання уряду в середу, передає прес-служба Кабінету Міністрів України.

«Там є резерви, які ми можемо використовувати, і питання (реформування) роботи української митниці є сьогодні одним із пріоритетів уряду», - заявив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр повідомив, що, за оцінками експертів, українська митниця не доплачує до Державного бюджету десятки мільярдів гривень.

«Це прямо пов'язано з макрофінансовою стабільністю нашої держави, з відкритим публічним ринком, на який повинні виходити чесні товари, чесно розмитнені», - зазначив він.

Глава уряду нагадав, що протягом 14 днів Кабінет Міністрів розробить план заходів, які дозволять «навести порядок» на митниці.

«Ніхто не буде миритися з тим, що там є заниження митної вартості, що призводить до того, що знижуються оплати в бюджет. Ніхто не буде терпіти інші оборудки, які ще можуть ділки здійснювати при оформленні митних процедур і товарів. Тому це питання виклику для всієї системи», - підкреслив прем'єр-міністр.

«Я сьогодні офіційно митників всіх попереджаю, що по-іншому не буде», - заявив Володимир Гройсман.

За його словами, якщо когось не влаштовують плани реформи, він повинен залишити свій пост, «але забирати кошти у пенсіонерів, дітей, у нашої економіки, бо комусь треба розпихати по кишенях те, що їм не належить, я вважаю неприпустимим».

Читайте АСН в Google News