Комітет ВР вирішив розглянути законопроект «під Луценка» поза регламентом

20.04.2016, 16:01

Народний депутат України, перший заступник голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігор Мосійчук повідомив, що профільний комітет вирішив розглядати проект змін до закону України «Про прокуратуру» щодо норм, які є перешкодою для призначення Генпрокурором України Юрія Луценка. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

«Комітет ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності більшістю голосів вирішив порушити Регламент Верховної Ради і розглядати на комітеті законопроекти, які не були внесені до порядку денного сесії парламенту, а це суперечить п. 1 ст. 108 Регламенту. А робиться це все для того, щоб дати можливість бути призначеним на посаду Генерального прокурора кумові Президента Петра Порошенка - Юрію Луценку», - пише політик.

Також Мосійчук опублікував текст документа, який запропонували народні депутати Микола Паламарчук (БПП) і Віктор Развадовський (Воля народу).

«Це - найпростіший (передбачає призначення Генпрокурора без юридичної освіти та стажу роботи в ГПУ) вже третій законопроект ім. Юрія Луценка», - уточнив Ігор Мосійчук.

Читайте АСН в Google News