Wall Street Journal: Справа про «панамські офшори» призведе до зміни української влади

07.04.2016, 15:14

У міжнародному скандалі з «панамськими документами», одним із фігурантів якого виявився Президент України Петро Порошенко, може викликати кадрові зміни в українському уряді. Про це йдеться в статті Wall Street Journal.

Серед мільйонів паперів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca є документи, які свідчать, що український Президент Петро Порошенко в 2014 році створив офшорну холдингову компанію на Британських Віргінських островах.

«Прес-секретар Президента Святослав Цеголко зазначив, що на одному з рахунків холдингу було більше 2 тис. євро (2 тис. 278 дол.). П. Порошенко заробив мільйони як бізнесмен до обрання главою держави, і його адвокати в Києві говорять, що вони створили рахунки, щоб продати Roshen шляхом переведення активів компанії в так званий «сліпий траст», - пише американське видання.

Новини про зв'язок П. Порошенка з Mossack Fonseca прийшли, коли він перебував під тиском через нездатність реформувати судову систему та прокуратуру.

«Такий поворот подій, як скандал з PanamaPapers, може прискорити кадрові перестановки в уряді. У парламенті також були заклики до імпічменту глави держави, - наголошується в статті WSJ. - Сам факт того, що українці вже відкрито ставлять питання про фінанси їхнього Президента, показує, наскільки змінилася їхня політика».

Читайте АСН в Google News