Брати Клюєви повинні «Укрексімбанку» 8,6 мільярда гривень

07.04.2016, 11:55

ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» стягує 8,59 мільярда гривень із ЗАТ «Актив-Страхування», власниками якого є брати Андрій і Сергій Клюєви. Про це свідчить рішення Господарського суду Києва від 15 березня, передає видання «Наші Грош».

Видання відзначає, що в 2009 році «Укрексімбанк» та ВАТ «Завод напівпровідників» уклали генеральну кредитну угоду. В рамках угоди «Завод напівпровідників» отримав у банку шість кредитів.

Поручителем позичальника за кредитною угодою з банком було ЗАТ «Актив-Страхування», яке зобов'язалося солідарно відповідати за зобов'язаннями, в тому числі відшкодовувати кредит, відсотки, штрафні санкції тощо. Банк має право вимагати погашення боргу як у обох боржників, так і від будь-якого з них окремо. На сьогоднішні у «Заводу напівпровідників» залишається заборгованість, яка еквівалентна сумі в 8,59 мільярда гривень.

У 2015 році розпочато процедуру банкрутства «Заводу напівпровідників». «Укрексімбанк» подав позов, і суд його задовольнив, видавши рішення про стягнення заборгованості.

Нагадаємо, що в 2015 році майно народного депутата Сергія Клюєва було заарештовано рішенням суду за позовом Генпрокуратури в рамках розслідування за фактом заволодіння 170 млн гривень державних коштів.

Читайте АСН в Google News