Холодницький: Антикорупційна прокуратура і НАБУ перевіряють документи щодо панамських офшорів»

04.04.2016, 18:13

Аналітичні центри спеціальної прокуратури і НАБУ отримали доручення опрацювати матеріали щодо офшорного скандалу, за результатами яких буде вирішено, чи відкривати кримінальне провадження. Про це повідомив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький, передає 112 Україна.

«Зараз вирішується питання про внесення даних відомостей в ЄРДР для початку кримінального провадження. Я думаю, що треба розбиратися, оскільки часто буває так, що все, що вибухає, як бомба, потім виявляється, що правда десь посередині. Тому треба проаналізувати всі дані, і, коли буде зібрано інформацію, тоді давати і правову, і юридичну, і моральну оцінку діям тих осіб», - заявив Холодницький.

Відзначимо, що НАБУ і ГПУ відмовилися вести справу про «панамські офшори», посилаючись на відсутність законодавчих норм для проведення слідчих дій.

Раніше повідомлялося, що десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, ґрунтуючись на даних «Панамського архіву» - добірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Читайте АСН в Google News