США, Японія і Південна Корея пригрозили КНДР новими санкціями

01.04.2016, 15:16

На спільній зустрічі у Вашингтоні в п'ятницю, 1 квітня, президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Південної Кореї Пак Кин Хе зажадали від КНДР утриматися від подальших провокацій, заявляючи про ймовірність додаткових санкцій для Пхеньяна. Про це повідомляє агентство Deutsche Welle.

«Того ж дня, 1 квітня, зі східного узбережжя КНДР у бік Японського моря була випущена ракета середнього радіусу дії типу «земля-повітря». Про це повідомили південнокорейські військові. У північнокорейських ЗМІ запуски ракет називають реакцією на введення міжнародних санкцій в зв'язку з ядерними випробуваннями КНДР », - пише видання.

Разом з тим Північна Корея створила 1 квітня перешкоди GPS-навігації південнокорейським суднам і літакам. У результаті проблеми зі зв'язком зазнали 58 літаків і 52 кораблі. Пілоти повітряних суден повідомляли про перешкоди на землю, проте жоден із них не відхилився від курсу. Міністерство науки, інформаційно-комунікаційних технологій і наукового прогнозування в Сеулі повідомило, що сигнали, які посилають із КНДР, виявилися занадто слабкими для завдання серйозної шкоди Південної Кореї.

Тим часом Пхеньян також оголосив про блокування на території країни низки сайтів, зокрема соцмережі Facebook, платформ YouTube і Twitter, сторінки радіостанції «Голос Америки» в інтернеті, а також південнокорейських мережевих порталів. Цей захід торкнувся перш за все іноземців, які перебувають у КНДР, оскільки лише невелика кількість жителів Північної Кореї має доступ до інтернету. Велика частина населення країни користується місцевою внутрішньою мережею, яка контролюється урядовими структурами.

Читайте АСН в Google News