Спостерігається найвища активність бойовиків за останній місяць, - прес-центр АТО

13.06.2015, 22:20

Останніми кількома днями спостерігається найвища за місяць активність проросійських незаконних збройних формувань. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Відзначається, що за сьогодні в зоні проведення АТО бойовики російсько-терористичних бандформувань 65 разів обстрілювали позиції українських військ.

Найбільш складною ситуація залишається поблизу Донецька. З самого ранку бойовики продовжили обстрілювати Піски, Водяне, Мар'їнку, Красногорівку і Дослідне.

"Для здійснення своїх злочинів бандити використовували практично все наявне у них озброєння, в тому числі заборонені 120-міліметрові міномети і 122-міліметрові гаубиці.

П'ять разів з танків, озброєння бойових машин та артилерійських систем калібру 122 мм бандити били по квартирах селища Дослідне. Завдали шкоди і житловим кварталам Водяного", - йдеться в повідомленні.

Після нетривалого затишшя знову сьогодні було спекотно і в районі Маріуполя. "8 разів позиції наших воїнів біля Широкиного були обстріляні бойовиками з мінометів і гаубиць калібру понад 100 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганщині противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм по Щастю, Кримському, Болотній. У свою чергу підрозділи сил АТО активно нарощують свої бойові можливості для відбиття ймовірних спроб прориву лінії оборони і захоплення української території", - наголошується в повідомленні.

 

 

Читайте АСН в Google News