СБУ знешкодила мережу нарколабораторій

13.06.2015, 16:50

Служба безпеки України викрила й знешкодила розгалужену мережу підпільних лабораторій, яка виготовляла й збувала на Київщині амфетамін. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

«У результаті спецоперації в одному з боксів гаражного кооперативу в Подільському районі столиці співробітники СБУ виявили лабораторію з виготовлення психотропів. Організатором збуту готового амфетаміну виявився 26-річний киянин. З двома спільниками зловмисник замовляв сировину для наркотиків через Інтернет», - повідомили у відомстві.

За оцінкою правоохоронців, вартість виявленого наркотику і сировини для його виготовлення за ціною чорного ринку складає майже 1,2 млн грн.. Крім обладнання для виробництва наркотиків, у підпільній лабораторії співробітники СБУ виявили схованку, в якій знайдено шість бойових гранат Ф-1 із запалом. Також в автомобілі зловмисників виявлено пістолет ПМ з затертим номерним знаком, кілька магазинів з набоями та два пакети готового амфетаміну.

Ще дві підпільні нарколабораторії знешкодили в Київській області. Одну з них організував в орендованій квартирі у Вишгороді 30-річний житель Київщини. Цей зловмисник також незаконно зберігав пістолет ПМ і 16 бойових набоїв калібру 9 мм.

Іншу лабораторію з виготовлення психотропних речовин, яку облаштував 37-річний житель Рівненщини, правоохоронці виявили в селі Пирнове Вишгородського району.

За повідомленням прес-центру СБУ, за наявного обладнання і хімікатів зловмисники могли б виготовляти до десяти кілограмів амфетаміну на місяць. Стосовно затриманих відкрито кримінальне провадження.

 

Читайте АСН в Google News