В Японії притягнуть до відповідальності винних у катастрофі на АЕС «Фукусіма-1»

29.02.2016, 12:05

Трьох колишніх топ-менеджерів японської енергетичної компанії TEPCO (Tokyo Electric Power Co) офіційно звинуватили в недбалості у зв'язку з аварією на АЕС «Фукусіма-1» у 2011 році. Колишні топ-менеджери TEPCO будуть першими, кого судитимуть у цій справі. Їх звинувачують у тому, що вони не вжили необхідних заходів безпеки, незважаючи на те, що знали про ризик цунамі поруч з АЕС, повідомляє британське видання BBC.

Серед інших звинувачення висунули колишньому директору концерну Цунехіса Кацумата, який очолював компанію TEPCO в 2011 році. Однак його та двох інших керівників не взяли під варту. Прокуратура Японії двічі відмовлялася висунути звинувачення керівництву TEPCO через слабку доказову базу. Однак на порушенні справи наполіг громадський Комітет з розслідування справ про кримінальне переслідування.

Нагадаємо, що в березні 2011 року в Японії стався землетрус, який викликав потужне цунамі. Через удар стихії вийшли з ладу системи охолодження енергоблоків на АЕС «Фукусіма-1». Після цього на станції сталося кілька вибухів, а радіаційний фон навколо станції почав зростати. В результаті сталася аварія на АЕС, де в трьох реакторах почалося розплавлення ядерного палива. Через радіоактивні викиди довелося евакуювати понад 80 тисяч людей у радіусі 20 кілометрів навколо АЕС.

Читайте АСН в Google News