СЦКК: Бойовики обстріляли житлові квартали в Мар'їнці

20.02.2016, 16:21

Упродовж останніх двох днів поблизу Мар'їнки значно збільшилася кількість обстрілів бойовиками позицій ЗСУ і житлового сектора мирних жителів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прес-офіцер СЦКК Василь Лаба.

«Рішення про візит у цей населений пункт (Мар'їнка. - Ред.) було незапланованим і вимушеним і було викликано загостренням ситуації в цьому районі внаслідок значного збільшення обстрілів з боку бойовиків НЗФ «ДНР» як позицій підрозділів ЗС України, так і житлового сектора цивільного населення», - заявив Лабай.

За словами самого керівника української сторони СЦКК Андрія Тарана, тільки за вечір 18 лютого українською стороною 20 раз вводився режим тиші.

«З огляду на різку ескалацію ситуації в районі Мар'їнки українською стороною СЦКК робилося все можливе, щоб зупинити вогонь бойовиків. Режим тиші в період з 16:00 до 22:45 18 лютого вводився нами 20 разів, з яких тільки один - о 22:45 - мав позитивний результат. Українськими офіцерами-спостерігачами відзначається абсолютно цинічне нехтування з боку бойовиків Мінськими угодами, в основі яких лежить всеосяжне припинення вогню», - зазначає прес-офіцер СЦКК.

Читайте АСН в Google News