Міноборони хоче мати не менше 70 відсотків контрактників у ЗСУ

16.02.2016, 12:54

Число контрактників у Збройних Силах України поступово збираються збільшити до 70% від загальної чисельності рядового, сержантського і старшинського складу. Про це заявила на прес-конференції представник Міністерства оборони Вікторія Кушнір.

«Питому вагу військовослужбовців за контрактом у Збройних Силах України планується поступово збільшити до 70% від чисельності рядового, сержантського і старшинського складу. Пріоритет надаватиметься комплектуванню посад молодших командирів, бойових постів в складі екіпажів і розрахунків, а також інших посад, які визначають бойову здатність підрозділів», - зазначила Кушнір.

За її словами, триває набір на контрактну службу і на сьогодні кількість військовослужбовців, які прагнуть укласти контракт із ЗСУ, становить більше семи тисяч осіб.

У Міноборони повідомили, що військовослужбовцями строкової служби будуть комплектуватися небойові військові частини і підрозділи забезпечення частин бойового складу. Раніше Генштаб Збройних сил заявляв, що найближчим часом не збирається просити Президента про мобілізацію.

Читайте АСН в Google News