Прокуратура почала кримінальне провадження за фактом захоплення «Масандри»

08.02.2016, 17:46

Прокуратура Автономної Республіки Крим, яку евакуювали до Києва, почала кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном Національного виробничо-аграрного об'єднання «Масандра». Про це повідомила прес-служба Прокуратури в АР Крим.

«За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації встановлено, що 2008 року генеральний директор Національного виробничо-аграрного об'єднання «Массандра», діючи всупереч Положенню про енотеку в Національному виробничо-аграрному об'єднанні «Масандра», без рішення профільного міністерства України реалізував закритому акціонерному товариству «Торговий дім «Масандра» (співвласником якого був його син) пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду енотеки», - зазначається в повідомленні.

Крім того, за даними прокуратури, за особистим розпорядженням генерального директора з колекційного фонду енотеки було реалізовано 23 пляшки унікального вина кінця XIX - початку ХХ століття, продаж яких здійснено за істотно заниженими цінами.
«Таким чином, як випливає з матеріалів, опублікованих у засобах масової інформації, незаконними діями колишнього генерального директора Національного виробничо аграрного об'єднання «Массандра» завдано збитків державі Україна у особливо великому розмірі», - констатують у прокуратурі.

 За цим фактом Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі 01.02.2016 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте АСН в Google News