Розвідка Міноборони України озвучила основні причини смерті військових РФ у Донбасі

05.02.2016, 14:17

Головне Управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що більшість найманців та військових РФ гинуть у розвідувально-диверсійних операціях і підриваються на розтяжках. Про це на брифінгу повідомив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передає видання liga.net.

«Російські окупаційні війська активно проводять розвідувально-диверсійну діяльність як біля лінії зіткнення, у районах «сірих зон», так і на території, підконтрольній нашій країні. У багатьох випадках під час бойових зіткнень з нашими регулярними військами більшість диверсантів гине», - зазначив він.

Згідно з даними розвідки, друга причина - це підрив на мінних полях, встановлених іншими формуваннями російських окупаційних військ та бойовиками.

«Після проведення ротації кількість загиблих і поранених російських військовослужбовців, найманців значно збільшується. Це пов'язано з тим, що вони не знають досконало район бойових дій і гинуть на тих розтяжках і мінах, які встановили їхні попередники», - повідомив Скібіцький.

Представник ГУР також наголосив, що в окупаційних військах для вирішення спірних питань дуже часто застосовується зброя.

«Ми постійно фіксуємо конфліктні ситуації - як у бойових умовах, так і на побутовому рівні. У багатьох випадках застосовується зброя, що призводить або до загибелі цих найманців і російських військових, або до одержання поранень», - зазначив представник ГУР.

Читайте АСН в Google News