РФ висунула окупантам Севастополя попередження

31.01.2016, 14:26

Федеральна антимонопольна служба Росії висунула попередження окупаційному уряду Севастополя з вимогою припинення дій, що мають ознаки порушення антимонопольного законодавства.

Як повідомляє Крым.Реалии, зокрема, ФАС вимагає скасувати постанову, якою «влада» Севастополя запроваджує новий порядок розміщення торгових об'єктів у місті.

Як сказано в документі ФАС, постанова «уряду» порушує антимонопольне законодавство в частині захисту конкуренції.

На вимогу ФАС «уряд» Севастополя тепер має протягом 10 днів скасувати цю постанову, ухвалену 9 листопада 2015 року, яка, в тому числі, передбачає нові положення про проведення конкурсів та аукціонів під час укладення договорів, нові схеми розміщення торгових об'єктів.

ФАС також вказала уряду, що «відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування у Севастополі», у переліку питань місцевого значення, регульованих внутріміським муніципальним утворенням, немає регулювання торговельної діяльності».

Протягом останніх трьох місяців чиновники Севастополя неодноразово заявляли про майбутню ліквідацію та реконструкцію практично всіх ринків міста.

У громадській організації «Спілка підприємців Севастополя» ухвалену в листопаді постанову (№1030-ПП) назвали «типовим проявом корупції». Як зазначають в організації, створене владою Державне унітарне підприємство з організації оптово-роздрібної торгівлі та проведення ярмарків, працює не на поліпшення інвестклімату, а на «переділ сфер впливу на міських ринках».

Після ухвалення даної постанови низка підприємців звернулася до суду і Федеральної антимонопольної служби. Зараз «уряд» Севастополя залучено до участі у справі як відповідача.

Читайте АСН в Google News