Колишній бойовик добровільно здався поліції

09.01.2016, 11:45

У Донецькій області бойовик «ДНР» добровільно здався правоохоронцям.

Як повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції, 31-річний житель Слов'янська добровільно приєднався до бандформувань у 2014 році.

У день захоплення адміністративних будівель Слов'янська він прийшов до відділу міліції та разом із загарбниками почав зводити барикади навколо міськвідділу, а згодом і в інших районах міста.

«Фігурант «ніс службу» на посту в районі Краєзнавчого музею. З автоматом Калашникова в руках він здійснював незаконний огляд транспорту та перевірку документів у громадян», - ідеться в повідомленні.

Після звільнення міста від окупації терористичних сил фігурант утік до Харкова, звідки через тиждень переїхав до РФ у пошуках роботи. Після тривалих поневірянь чоловік вирішив повернутися до нормального життя, приїхав до Слов'янська й добровільно здався співробітникам поліції.

Щодо учасника НВФ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Тільки після ретельної перевірки та встановлення, що під час перебування в лавах «ДНР» людина не скоювала злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковане.

Читайте АСН в Google News