СБУ затримала «чиновника ЛНР» і диверсанта

08.01.2016, 14:00

Як повідомляє прес-служба СБУ, 5 січня на митному пункті пропуску «Гоптівка» у Харківській області було затримано представника «органів влади» так званої ЛНР - «першого заступника голови адміністрації Перевальського району».

У минулому затриманий був пенсіонером українських правоохоронних органів, а з приходом на Донбас окупантів уклав договір з ватажками терористичної організації і очолив керівний пост в органах влади «ЛНР». У прес-службі СБУ повідомляють, що «чиновник» спочатку перебував у підпорядкуванні ватажка козацького бандформування Козіцина, потім - безпосередньо у «глави ЛНР» Плотницького. Це не завадило чоловікові на підставі сфальсифікованих документів переселенця отримувати від України пенсію. Затриманому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за участь у діяльності терористичної організації. До нього застосовано запобіжний захід - утримання під вартою.

У ніч з 5-го на 6 січня у Станично-Луганському районі Луганської області контррозвідка СБУ спільно з поліцією затримала диверсанта, який намагався потрапити на українську територію. Затриманий зізнався, що приєднався до терористів «ЛНР» виключно заради грошей. За його словами, він пройшов під керівництвом кадрових російських військових навчання у тренувальному таборі для диверсантів.

Тривають слідчі дії.

Читайте АСН в Google News